Nader verklaard: Food XP en Sport XP

Voorpagina » Toerisme » Nader verklaard: Food XP en Sport XP
Wat houden de op het Leeuwbierterrrein voorgenomen Food Experience en Sport Experience nu echt in? Het voorontwerp van het bestemmingsplan geeft de volgende juridische omschrijving.
Food XP:
Food Experience is een verzameling aan functies passend binnen en onderdeel vormend van een totaalconcept in het kader van in hoofdzaak de Limburgse gastronomie, waarbinnen op kleine schaal voornamelijk ambachtelijk bereide en ter plaatse geproduceerde producten getoond en door bezoekers geproefd en gekocht kunnen worden.
Het daarmee samenhangende Food Experience Center is een ruimte in de vorm van een markthal waarin diverse etenswaren op ambachtelijke wijze worden bereid, getoond en door bezoekers kunnen worden geproefd en kunnen worden gekocht, waarbij de verkoop in hoofdzaak productie- en/of streekgebonden dient te zijn.
Sport XP:
Sport Experience is een verzameling aan functies passend binnen en onderdeel vormend van een totaalconcept met een wieler- en sportgerelateerd thema, waaronder bijvoorbeeld een fietshotel, een sport Experience Center, een fietsverhuurbedrijf, een sportmedisch centrum, een evenementencentrum en een evenementen organisatiebureau.
Het al genoemde Sport Experience Center wordt omschreven als een op sport georiënteerde voorziening, in hoofdzaak gericht op het testen van producten op het gebied van voornamelijk fiets-, roei-, en hengeltechniek.
Al met al concreet aangegeven elementen waaraan projectontwikkelaar Wyckerveste zich dient te houden. Maar even zeer biedt het de ontwikkelaar een grote vrijheid door de diverse keren gebruikte woorden als: “in hoofdzaak”, “voornamelijk” en “bijvoorbeeld”. Ook termen als “een totaalconcept”, “de Limburgse gastronomie”, “op kleine schaal”, “ambachtelijk bereid” , “streek-gebonden” en “sportgerelateerd” zijn voor velerlei uitleg vatbaar.
← Vorig bericht

Hurks BV wordt aansprakelijk gesteld door gemeente

Mannenkoor Geulklank in nieuwe outfit

Volgend bericht →