Nationaal kampioen lange afstand zwemmen

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Nationaal kampioen lange afstand zwemmen

Dimphy van de Laar van ZC Valkenburg…heeft zaterdag 28 april in het Aquapulcabad te Dordrecht in de categorie jeugd 2 en jonger de kampioenstitel behaald op de 5 kilometer.
Niet eerder zwom zij deze afstand maar zij had zich gekwalificeerd tijdens de LAC-competitie. In dit Lange Afstand Circuit zijn alleen programma’s tot 2.000 meter opgenomen.
Jenny Schouten greep net naast een podiumplaats en eindigde als vierde op de 5 km voor dames. Verder was er ook een vierde plaats weggelegd voor Michel Heijnen op de 5 km voor Heren.
Mitch Notten behaalde tijdens deze Nationale Kampioenschappen Lange Afstand een zeer verdienstelijke tweede plaats op de 1.500 meter. De overige zwemmers van ZV Valkenburg die zich voor deze kampioenschappen geplaatst hadden zetten prima tijden op de klokken maar deden niet mee voor de medailles.
ZC Valkenburg heeft het als vereniging overigens uitstekend gedaan tijdens de competitie in het Lange Afstand Circuit. Tijdens elke periode eindigde de ploeg (bestaande uit meer dan veertig zwemmers) als beste van heel Nederland.
Dit betekende dat zij afgelopen zaterdag de plaquette voor de meest succesvolle vereniging op het lange afstand zwemmen van afgelopen seizoen kregen uitgereikt.
Individueel werden in het totaalklassement de volgende ereplaatsen behaald: een 1e plaats voor Yvo op den Kamp, Michel Heijnen en Lucas Greven, Misty Coert behaalde een 2e plaats, en Jamie Schepers en Bram Dekker een 3e plaats.

← Vorig bericht

Koninginnedag in Vilt

Verslag L.T.C. Valkenburg competitie 2007

Volgend bericht →