Nationaal Rampenfonds verdubbelt gift aan getroffenen watersnood

Voorpagina » Nieuws » Nationaal Rampenfonds verdubbelt gift aan getroffenen watersnood

Het Nationaal Rampenfonds heeft besloten de zwaarst gedupeerden door de watersnood in Limburg nogmaals 1000 euro toe te kennen, bovenop de 1000 euro die de huishoudens al eerder hebben ontvangen. Daarnaast stelt het Rampenfonds een bedrag van 3 miljoen euro ter beschikking aan gemeenten als hulp voor schrijnende gevallen in het rampgebied. Dit geld moet in de eerste plaats ten goede komen aan mensen die zich in een sociaal en financieel kwetsbare situatie bevinden omdat ze lasten van de overstroming niet goed kunnen dragen. Over de precieze details van aanvraag en toekenning vindt binnenkort overleg plaats met de betreffende gemeenten.

Emmalaan ingestorte brug

Het streven van het Nationaal Rampenfonds was om het gedoneerde bedrag van 11,5 miljoen euro zo snel en efficiënt mogelijk ten gunste te laten komen van de direct betrokkenen. De meer dan 200.000 particulieren en bedrijven die geld hebben overgemaakt hebben veelvuldig aangegeven, dat hun wens is dat het geld ten goede komt aan personen en gezinnen die zwaar onder de overstroming te lijden hebben gehad.

De verdubbeling van de ‘solidariteitsgift’ naar 2000 euro betekent dat de ontvangers van de eerste gift begin december 2021 automatisch een tweede gift van 1000 euro zullen ontvangen. Zij hoeven hier geen aanvullende aanvraag voor in te dienen. Nieuwe aanvragen voor deze steunregeling zijn niet mogelijk. In totaal zijn de afgelopen maanden ruim 2500 huishoudens in aanmerking gekomen voor de gift.

Archieffoto’s TV Valkenburg

← Vorig bericht

Brocante & Antiekmarkt in de Lindenlaan en Poststraat

Centrale kassa voor tickets kerstmarkten

Volgend bericht →