Nationale archeologiedagen in museum Valkenburg

Voorpagina » Toerisme » Nationale archeologiedagen in museum Valkenburg

Museum Valkenburg besteedt met diverse activiteiten aandacht aan de nationale archeologiedagen die gehouden worden van woensdag 9 t/m zondag 13 oktober.

archeodagen 2019

Archeologisch restauratieatelier geopend van woensdag 9 oktober t/m zaterdag 12 oktober van 13.00 uur tot 16.00 uur. U kunt een kijkje nemen in het Archeologisch Restauratieatelier op de tweede verdieping in het Museum Valkenburg. De Archeologische werkgroep houdt zich bezig met divers opgravingsmateriaal uit de geschiedenis van Valkenburg aan de Geul en omstreken. Vrijwilligers van de Archeologische werkgroep zijn aanwezig en geven uitgebreide toelichting.
Schatgraven op woensdag 9 oktober t/m zaterdag 12 oktober van 13.00 uur tot 16.00 uur. Er wordt voor kinderen een opgraving nagebootst en ze kunnen op zoek naar
verschillende spullen die een archeoloog tegen kan komen bij een opgraving. Of op zoek gaan naar restanten van een pot of puzzel enkele scherven bij elkaar en maak het object weer toonbaar.
De tentoonstelling ‘reis door de tijd’ + speurtocht ‘reis door de tijd’ is doorlopend, tijdens de openingstijden van het museum. Deze doorlopende expositie is op de vernieuwde middenverdieping van het museum te zien, over archeologie in Valkenburg, met aandacht voor de Prehistorie, de Romeinen, de Middeleeuwen en Nieuwe Tijd & Nieuwste Tijd. Er is een speurtocht voor jong en oud over de geschiedenis van Valkenburg.
Bezichtiging vuursteenmijntjes ‘tast de steentijd af’
Zaterdag 12 en zondag 13 oktober van 11.00 uur tot 17.00 uur op de locatie Plenkertstraat 53. Tijdens dit weekeinde kunt u de vuursteen voelen en echte eeuwenoude artefacten bezichtigen bij de vuursteenmijntjes. Hub Pisters vertelt over de Steentijd-mensen die met vuursteen werkten en over de ontdekking van deze mijntjes.

← Vorig bericht

Overlast scooters wederom op politieke agenda

Burgemeester Polopos krijgt schilderijtje van de Ruïne

Volgend bericht →