Natuurspeeltuin in Trichtergrubbe?

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Natuurspeeltuin in Trichtergrubbe?

Géén evenemententerrein Daalhemerweg.Een ingediende en met 16 tegen 17 stemmen aangenomen motie van de PPGV-fractie, wordt onderzocht of het terrein tussen de Daalhemerweg en het vakantie bungalowterrein, het zgn. Trichtergrubbe plateau, ingezet kan worden als natuurspeeltuin. Dat is de uitkomst van de stemming in de gemeenteraad.

Op verzoek van Algemeen Belang gaat het gemeentebestuur allereerst in overleg met alle terreineigenaren. Zij dienen goedkeuring aan het plan te geven.

De motie werd ingediend vanwege de ontstane commotie rond de wereldbekerwedstrijd in oktober. Een bewonersactiegroep was fel tegen de plannen. De organisatie van de cyclocross is voor dit jaar uitgeweken naar het Kuurpark. Toch blijft het terrein "Trichtergrubbe plateau" rondzingen. Wordt het nu wel of niet ingezet als evenemententerrein.

De raad vindt van niet. Met het Kuurpark hebben we al een geschikt evenemententerrein. Volgens de PvdA moeten er wat aanpassingen komen en een nieuwe naam.

Een natuurspeeltuin biedt kinderen de mogelijkheid ouderwets te ravotten in een natuurlijke omgeving met natuurlijke materialen. Altijd al een wens van de PPGV-fractie geweest. Zo’n plan ketste af in het Geulstrand gebied.

"Kindervakantiewerk kan er gebruik van maken", aldus indienster Corry Fulmer. "En daarbij kan het bijdragen tot de gezondheid van de jeugd en een aanwinst voor de toeristische sector".

Het Trichtergrubbe plateau maakt deel uit van de Ecologische Hoofd Structuur en is daarmee beschermd terrein. Er moet nagegaan worden of dergelijke speeltuin in deze EHS-structuur past.

← Vorig bericht

Voorlopig blijft museum in Grotestraat.

Santa's Village groter dan vorig jaar.

Volgend bericht →