Nederlandse successen op eerste dag WK Cyclocross

Voorpagina » Toerisme » Nederlandse successen op eerste dag WK Cyclocross

Op de eerste dag van het 69ste WK cyclocross in Valkenburg heeft de Nederlandse wielerafvaardiging drie medailles behaald.
Bij de vrouwen elite prolongeerde de Belgische Sanne Cant (27) haar wereldtitel. Op het inmiddels loodzware parcours profiteerde de Belgische van een slippertje van de Amerikaanse Katherine Compton (39) in de laatste van vier af te leggen ronden. De Amerikaanse had haar zinnen op de mondiale titel gezet, na drie keer tweede en een keer een derde plek. Het was haar niet gegund. De Nederlandse Lucinda Brand vocht vanaf plek vier een verbeten strijd uit met de Luxemburgse Christine Majerus die ze pas in de laatste halve ronde van zich af kon schudden. “Heel veel blubber en heel veel lopen,” stamelde ze meteen na afloop voor de diverse microfoons. “Maar het was genieten: in eigen land, voor zoveel mensen!”
Marianne Vos kwam niet verder dan een 18e plek. De zevenvoudig wereldkampioene miste, na een lange blessure, de kracht om de titelstrijd naar haar hand te zetten. “Op de plek in het peloton waar ik fietste, was het echt afzien!”
Uitslagen eerste dag WK cyclocross Valkenburg
Mannen junioren:

 1. Ben Tulett (GBR)
 2. Tomas Kopecky (CZE)
 3. Ryan Kamp (NED)

Vrouwen -23:

 1. Evie Richards (GBR)
 2. Ceylin Del Carmen Alvarado (NED)
 3. Nadja Heigl (AUT)

Vrouwen elite:

 1. Sanne Cant (BEL)
 2. Katherine Compton (VS)
 3. Lucinda Brand (NED)
  Foto’s Hans Zwakenberg, TV Valkenburg
← Vorig bericht

Hub Harings en Rolf Wolfshohl, eeuwige wielervrienden

Mishandeling familie Sanne Cant in Kuurpark

Volgend bericht →