Niels Dauven kandidaat voor waterschap verkiezingen

Voorpagina » Toerisme » Niels Dauven kandidaat voor waterschap verkiezingen
Niels Dauven stelt zich als raadslid van de gemeente Valkenburg aan de Geul kandidaat voor de verkiezingen van het waterschap op 20 maart aanstaande. Dauven kandideert als jonge Limburger voor een plek in het bestuur van het waterschap. Hij komt uit voor de lijst Waterbelang Heuvelland en staat op plaats 4.
In 2010, 2012, 2014, 2016 en 2018 was er in Limburg sprake van grote wateroverlast. Dit zijn tekenen van een structureel veranderend klimaat en dat gaat sneller dan verwacht. Als er nu geen duurzame stappen genomen worden dreigt de huidige generatie jongeren kind van de rekening te worden. Dauven hoopt het belang van deze groep te gaan behartigen in het waterschapsbestuur. Bovendien heeft hij vanuit zijn rol als raadslid de gevolgen van de genoemde wateroverlast van dichtbij meegemaakt.
Door het raadswerk te combineren met een mogelijke bestuursfunctie binnen het waterschap wil hij de verbindende factor worden tussen de gemeente Valkenburg aan de Geul en het provinciale waterschapsbestuur.
← Vorig bericht

Motie over kinderpardon aangenomen

Programma amateurvoetbal voor zondag 20 januari

Volgend bericht →