Niels Dauven lijsttrekker AB bij gemeenteraadsverkiezingen

Voorpagina » Toerisme » Niels Dauven lijsttrekker AB bij gemeenteraadsverkiezingen

Zo vader, zo zoon. Dat is de uitkomst van de presentatie die de partij AB (Algemeen Belang) zaterdagmiddag hield in de Holle Eik in Houthem. Daar deelde partijvoorzitter Charles van Melsen mee dat Bert Dauven, na 12 jaar, het lijsttrekkerschap vaarwel zegt en ook als wethouder stopt. Zijn zoon Niels (23) neemt de taken van zijn vader binnen AB over. Wethouder Carlo Vankan (47) werd gepresenteerd als kandidaat-wethouder.
“We kunnen, als de verkiezingen ons gunstig gezind zijn, ook twee of drie wethouders leveren,” gaf Van Melsen een schot voor de boeg én met een knipoog naar de aanwezige leden van een aantal andere partijen.
“Een wethouder is maximaal 12 jaar houdbaar,” merkte Dauven senior in zijn korte toespraak op. “Er moet vernieuwing en verjonging komen, dus is ook mijn tijd als wethouder ten einde. Ben driemaal lijsttrekker geweest, maar stel me niet meer verkiesbaar. Ik blijf wel als bestuurslid verbonden aan AB.” AB is sinds 1982 in de Valkenburgse politiek verankerd.
Niels Dauven studeert politieke wetenschap in Antwerpen en is sinds vier jaar actief in de Valkenburgse politiek. “De lijn van mijn vader wil ik voortzetten, geen misverstand over. Streven is het om ook meer jongeren voor de gemeentepolitiek warm te maken. 15 verkiezingspunten telt ons programma dat we na de zomer in onze campagnes gaan uitdragen. We gaan zeker geen besluiten van de gemeenteraad terugdraaien. Het coalitieakkoord is nagenoeg perfect uitgevoerd. We hebben er als AB een paar ambities bij gedaan, met name de overgang naar LED-verlichting in de openbare ruimten was een markant punt. Niet alleen voor het centrum, maar ook de wijken en de kernen hebben onze aandacht. Een open dialoog, luisteren naar argumenten die de gemeenschap verder kunnen brengen. We blijven transparant naar de burgers toe,” aldus Dauven in zijn eerste officiële toespraak. De stap naar de provinciale CDA komt, volgens de nieuwbakken lijsttrekker, nu wel op een heel laag pitje.
Foto’s Frits Feuler, TV Valkenburg

← Vorig bericht

Ingezonden brief over blokkering vriend via Facebook

TV Gids TV Valkenburg vanaf 16 juli

Volgend bericht →