Nieuw bodemonderzoek Nieuweweg/Reinaldstraat nodig

Voorpagina » Toerisme » Nieuw bodemonderzoek Nieuweweg/Reinaldstraat nodig

Het bestemmingsplan voor Villa Via Nova is onherroepelijk, de grond is gesaneerd en de eerste bouwvergunning is ondertussen verleend. De verwachting is dat op deze plek binnen niet al te lange termijn gestart worden met bouwwerkzaamheden. De ontwikkelaar is Jongen BV pakt dit op samen met de kopers van de woningen.
Hoek Nieuweweg/Reinaldstraat is probleem
Een heel ander verhaal is het bouwproject op de hoek van de Nieuweweg en de Reinaldstraat. Jaren geleden werd al aangekondigd dat er gebouwd zou worden. Er zijn zelfs plannen ontwikkeld en ingediend. Doordat op deze plek een garagebedrijf stond, is er een ernstige verontreiniging in de bodem aangetroffen. Er is sprake van ernstige bodemverontreiniging wanneer 25 kubieke meter grond en/of 100 kubieke meter aan grondwater met één of meerdere stoffen is verontreinigd. En dat is hier het probleem. 
Nieuw bodemonderzoek nodig
Bij navraag door TV Valkenburg blijkt dat er momenteel wederom noodzakelijk bodemonderzoek uitgevoerd door de Antea Group. De gemeente laat desgevraagd weten dat uit dit onderzoek een saneringsplan en geactualiseerd plan van aanpak gaat volgen. De uitkomsten hiervan worden door de gemeente met de provincie Limburg – dat het bevoegde gezag is op deze hoek – en de ontwikkelaar nader besproken. Het is bij voorbaat nog geen gelopen race dat op deze gevoelige plek in het centrum gebouwd wordt. Nadat de resultaten van het Altea onderzoek bekend zijn, worden mogelijkheden voor verdere ontwikkeling afgestemd met de ontwikkelaar. Dat kan dus nog even duren.
Foto Fons Winteraeken, TV Valkenburg
Klik hier voor TV Valkenburg Vandaag met het item.

← Vorig bericht

Defecte trein staat stil op de Heuvellandlijn

Uitslag poll: "Er komen steeds meer (deels) rookvrije terrassen"

Volgend bericht →