Nieuw boek van Jacco Silvertant.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Nieuw boek van Jacco Silvertant.

Met dagboekfragmenten en ooggetuigenverklaringen. Op zondag 15 september aanstaande verschijnt wederom een nieuw boek van historicus/schrijver Jacquo Silvertant. Het boek getiteld “Samen door het vuur” beschrijft Valkenburg tijdens de 2de Wereldoorlog.
Het boek bevat thema’s die de geschiedenis van het stadje in de periode 1940-1946 hebben getekend. Onder andere komen de Duitse inval en inkwartiering, de ballingschap van minister-president Colijn in Valkenburg, de NSB, de SS-Reichsschule, de Duitse school, het dagelijks leven tijdens de bezetting, de onderaardse oorlogsfabrieken, de Joden-vervolging, de rol van de Horeca en middenstand aan bod.
Het boek is 204 pagina’s dik en fraai gebonden uitgevoerd in hardcover. Rijk geïllustreerd in kleur en zwart/wit met veel onbekend beeld- en bronnenmaterialen.
Naast historisch archiefmateriaal wordt veel gebruik gemaakt van dagboekfragmenten en ooggetuigen-verklaringen, die de lezer op een levendige wijze mee-nemen naar een roerige periode uit ons recente verleden.
“Samen door het vuur” wordt door Silvertant in eigen beheer uitgegeven in een kleine oplage. Bij voorintekening op dit unieke boek, vóór 1 september, ontvangt u tevens een speciaal voor deze gelegenheid gebottelde bevrijdingseditie van het “Vallekebergs Gringelbier”.

← Vorig bericht

Extra vissen uitgezet in visvijver Geulpark.

Film 'Valkenburg in Oorlogstijd' uit op DVD.

Volgend bericht →