Nieuw bouwplan voor villa Via Nova terrein in centrum

Voorpagina » Nieuws » Nieuw bouwplan voor villa Via Nova terrein in centrum

Dinsdagavond 24 januari hebben Jongen Projectontwikkeling en Architectenbureau Snijders en Van Stekelenburg in de commissie Fysiek Domein een nieuw bouwplan gepresenteerd voor het villa Via Nova-terrein in Valkenburg-c.

Plan
In plaats van 9 luxe villa’s worden 8 vrijstaande woningen voor 699.000 euro aan de oostzijde en 6 levensloopbestendige woningen voor 499.000 euro aan de westzijde gebouwd. De prijzen zijn een indicatie. In het vorige plan uit 2019 zouden 10 woningen van circa 1 miljoen euro per stuk gebouwd worden. Eén woning is er in de afgelopen drie jaar gerealiseerd.

Mix
“Door toepassing van een gedifferentieerd woningbouwprogramma zorgen de ontwikkelaars ervoor dat verschillende doelgroepen bij elkaar kunnen wonen. Het wordt een mix tussen jonge gezinnen, doorstromers, medioren en senioren. Als bouwmateriaal worden warme, aardse tinten gebruikt die aansluiten op de mergel,” aldus een quote uit de presentatie. Alvorens gestart wordt met de bouw dient er een oplossing gevonden te worden voor de  verzakkingen van de erfafscheidingen bij de woningen in de Hekerbeekstraat.

Vergunning
In het derde kwartaal van dit jaar zal de omgevingsvergunning aangevraagd worden. De verkoop van de kavels start eveneens dit jaar. De ontwikkelaar hoopt dat het plan in 2024 gerealiseerd wordt en in 2025 opgeleverd kan worden.

Afbeeldingen Jongen Projectontwikkeling en Architectenbureau Snijders en Van Stekelenburg

← Vorig bericht

Bomen voor voedselbos in Houthemse Ingendael

Bijzonder schilderij Charles Eyck te zien in Museum Valkenburg

Volgend bericht →