Nieuw evenement: 'Chateau Fauquemont'.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » Nieuw evenement: 'Chateau Fauquemont'.

Culinair evenement vanaf 4 okt. tot medio november.Vanaf 4 oktober a.s. staat culinair Valkenburg aan de Geul in het middelpunt van de belangstelling. Chateau Fauquemont zal een nieuwe activiteit worden waarbij alle culinaire ondernemers en restaurateur in de gemeente deelnemen. Er wordt één culinair menu samengesteld
door 15 deelnemende restaurateurs.

Verder worden workshops, specials en evenementen georganiseerd door diverse instanties zoals de Haselderhof, eten en drinken en leven in de Middeleeuwen. De Kunst- en Cultuurraad organiseert een straattekenwedstrijd en Mergel.nu organiseert in oktober de mergelmaand.

Er komen culinaire wandelingen waarbij u moet denken aan eenzelfde opzet als de Route d’Amuse tijdens de kerstperiode. Tijdens de gehele periode dat Chateau Fauquemont loopt worden natuurorganisaties, scholen en kinderen bij activiteiten betrokken. Chateau Fauquemont wordt gehouden tot aan het begin van de kerstmarkt.

Willem Thijssen, wethouder Economie en Evenementen, zegt dat voor dit project de samenwerking gezocht wordt met Maastricht waar zo’n evenement al jaren georganiseerd wordt. "Het kan extra bezoekers naar Valkenburg trekken". Binnenkort wordt het programma gepresenteerd.

← Vorig bericht

Hervatting bouwwerkzaamheden Langen Akker.

Parkeerautomaten leeggeroofd: € 10.000 schade.

Volgend bericht →