Nieuw in Valkenburg: coffeeshop

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Nieuw in Valkenburg: coffeeshop

Op of bij het Theodoor Dorrenplein.Nog dit voorjaar zal in het Valkenburgse centrum een coffeeshop worden ingericht. Door de vestiging van zo’n shop zal het toeristenstadje voor de eerste keer in aanraking komen met een zichtbare ‘andere vorm van toerisme’. De vestiging van een coffeeshop is een gevolg van het strengere beleid dat de gemeente Maastricht sinds kort voert.
Burgemeester Gerd Leers van Maastricht besloot begin dit jaar om alle coffeeshops uit het centrum te weren. Hij wil ze vestigen aan “de randen van de stad” in een zgn. “wietboulevard”. Eén exploitant wil echter zijn ‘vleugels’ uitslaan en zich gaan vestigen in het historische toeristenplaatsje.
In het centrum van Valkenburg staan diverse panden leeg waarop een horeca bestemming rust. Een coffeeshop is in Nederland een openlijk verkooppunt van cannabis. De verkoop van koffie is een bijzaak. Alcohol mag er sinds 2007 niet meer worden verkocht.
Naast de functie van winkel heeft een coffeeshop ook de functie van ontmoetings- en ontspanningsruimte en gebruiksruimte voor cannabis.
De coffeeshop in Valkenburg is via internet te bezoeken. Op het adres: www.coffeesjöpke.valkeberg.nl krijgt de klant de mogelijkheid om via het web bestellingen te doen.

← Vorig bericht

Sibbe MC speelt voortreffelijk weekend.

Alleen winst voor dames A Iason

Volgend bericht →