Nieuw in Valkenburg: de Raodskelder

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Nieuw in Valkenburg: de Raodskelder

Iedere stad met een beetje traditie en historie heeft wel een Raadskelder. In Duitsland zijn er honderden en ook in Nederland vind je in tal van steden een gezellige kelder onder het stadhuis, waar het goed toeven is bij een goed glas of een romantisch dineetje.
Vanaf vrijdag 1 september mag ook Valkenburg er trots op zijn een eigen “Raodskelder” te hebben. Uiteraard onder het stadhuis, maar in Valkenburg dan in de kelder onder het Oud Sjtadhoes aan de Grotestraat (ingang Walravenstraat). De kelder daar was al eerder als horecaruimte ingericht en heeft onder diverse namen dienst gedaan. Vanaf volgende week vrijdag heet ze – heel terecht – de Raodskelder, de enig juiste benaming voor deze unieke en romantisch ingerichte ruimte.
De nieuwe exploitanten van de Raodskelder zijn twee Valkenburgse “meisjes”, en ook dat mag uniek genoemd worden. Dineke Hendriks (voorheen hotel Neerlandia) en Wil Moonen (voorheen café De Grendelpoort), vormen samen het gastvrije duo van de Raodskelder. Aan de inrichting is de afgelopen weken heel hard gewerkt en de gasten zullen beslist onder de indruk zijn van de sfeer van de Raodskelder. Uiteraard veel donker hout, veel kaarsen en tal van andere sfeerbepalende elementen.
De Raodskelder is elke vrijdag, zaterdag en zondag open. Vrijdag vanaf 16.00 uur; zaterdag en zondag vanaf 14.00 uur. Uiteraard stroomt het Valkenburgse Leeuw bier uit de tapkranen, maar er is ook een keur aan speciaalbieren en diverse open kwaliteitswijnen.
De Raodskelder kan, na reservering, ook op andere dagen gebruikt worden voor feesten, vergaderingen en besloten gezelschappen.

← Vorig bericht

Valkenburg krijgt twee kanonnen

Derde schutterskeizer in Houthem

Volgend bericht →