Nieuw management voor het Openluchttheater

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Nieuw management voor het Openluchttheater

Vrijdag werd het nieuwe managementduo voor het Openluchttheater gepresenteerd.Jos Frusch en Marc Bosch gaan komend jaar de kar trekken om meer publiek naar het theater in de Plenkertstraat te lokken. Een programma kan men nog niet voorleggen.
“We zijn pas een tweetal weken in dienst”, aldus Jos Frusch. Hij wil met een beperkt budget een spraakmakend programma aanbieden. De komende tijd gaat Marc Bosch, die de zorg draagt voor het beheer en de exploitatie, een prioriteitenlijst samenstellen voor het onderhoud. “De tribune heeft dringend onderhoud nodig”, zegt Bosch.
Het bestuur benadrukt dat men afhankelijk is van sponsoren en donateurs. “Zonder de Vrienden van het Theater redden wij het niet”, zegt voorzitter Tekstra. Ook de toeschouwersaantallen moeten omhoog. Vorig jaar passeerden 4000 betalende bezoekers de kassa.
“Dit jaar moet dat met 50% omhoog”, aldus Tekstra. “Dat is nog niks vergeleken met de 12000 mensen die in de jaren ’90 ons theater bezochten”. Het bestuur wil samenwerking met Valkenburgse verenigingen zoeken.
“Een enkele vereniging is nu hard aan het repeteren voor een aantal voorstellingen”, maar voorzitter Tekstra noemde geen naam.
Foto Fons Winteraeken, Tv Valkenburg © 2009

← Vorig bericht

I.B.G.V. wil vrijwilligersverzekering

Reconstructie Wilhelminalaan wordt in twee fasen uitgevoerd

Volgend bericht →