Nieuw portofoonnetwerk voor de Gemeentegrot

Voorpagina » Nieuws » Nieuw portofoonnetwerk voor de Gemeentegrot

De gemeente heeft een nieuw portofoonnetwerk aangelegd in de Gemeentegrot. De grot is eigendom van de gemeente. Voor de aanleg is een bedrag van € 120.250,80 uitgegeven. Dat blijkt uit een brief die het college van B&W aan de gemeenteraad heeft gestuurd.

Veiligheid in de grot
Vervanging van het huidige netwerk was noodzakelijk om een storingsvrije werking te kunnen garanderen. “We hebben de mogelijkheden onderzocht om een nieuw, goed functionerend portofoonnetwerk aan te leggen waarbij ook C2000 in de grot ingezet kan worden, zodat de hulpdiensten bij een calamiteit met eigen verbindingsmiddelen kunnen werken in de Gemeentegrot,” aldus een passage uit de brief.

Verouderd en geen dekking
Het huidige systeem was sterk verouderd en niet dekkend voor de veiligheidsdiensten tijdens een calamiteit. Dat laatste is wel noodzakelijk bij evenementen zoals de kerstmarkt.

Gemeentegrot treintje

Fase drie voor reguliere bedrijfsvoering
Voor de aanleg van het communicatiesysteem voor de reguliere bedrijfsvoering op het traject waar het grottreintje rijdt, is een bedrag van € 69.548,96 gereserveerd. Het is nog niet bekend wanneer gestart wordt met de aanleg van dit systeem.

Archieffoto’s TV Valkenburg

← Vorig bericht

Coronacrisis: Avondklok vanaf zaterdagavond

Vernieuwing presentatie van de Vuursteenmijn in de Plenkertstraat

Volgend bericht →