Nieuw regionaal telefoonnummer 14 043 Antwoord©.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » Nieuw regionaal telefoonnummer 14 043 Antwoord©.

Met ingang van het nieuwe jaar.Inwoners van Maastricht, Gulpen-Wittem, Meerssen, Vaals en Valkenburg kunnen vanaf 1 januari 2011 voor alle vragen aan de gemeente bellen naar het vijf-cijferig telefoonnummer 14 043. Afgelopen week tekenden de gemeentes hiervoor het Antwoord© convenant.

Dit gebeurde namens de volgende vertegenwoordigers:
Wethouder John Aarts, gemeente Maastricht
Burgemeester Bas van den Tillaar, gemeente Gulpen-Wittem
Wethouder Giel Dolmans, gemeente Meerssen
wethouder Jean Vroemen, gemeente Vaals
wethouder Willem Thijssen, gemeente Valkenburg aan de Geul.
De lancering van 14 043 Antwoord© is bijzonder, ook omdat het een samenwerking tussen vijf gemeenten betreft. Het gezamenlijke netnummer 043 vormde de aanleiding voor het samen optrekken. Overigens zijn deze gemeenten niet de eersten die het 14+netnummer Antwoord© gebruiken. 61 Gemeenten deden dit al eerder.
Antwoord© is een landelijk concept met als doel de gemeentelijke dienstverlening te verbeteren. Met één ingang per kanaal (telefoon, e-mail, post & internet) kan de klant gemakkelijk contact krijgen met de gemeente. Onderdeel hiervan is een makkelijk en goed te onthouden telefoonnummer (14+ netnummer).

De lancering van het nieuwe nummer 14 043 Antwoord© is een stap in het verbeteren van de dienstverlening door de overheid. Alle gemeenten in Nederland krijgen de komende jaren eenzelfde telefoonnummer: 14 gevolgd door het netnummer. Hiermee kan iedereen uiteindelijk met nagenoeg alle vragen aan overheidsinstanties terecht bij één telefonische ingang.
Wie 14 043 belt, krijgt de vraag om na de piep de naam in te spreken van de gemeente die hij wilt bereiken. Daarna krijgt hij direct een medewerker van de desbetreffende gemeente aan de lijn. Het vijfcijferig nummer vervangt het algemene nummer van de gemeente en er zijn geen extra kosten aan verbonden. De beller betaalt het lokaal tarief. Mobiele bellers betalen de kosten voor het bellen naar een vast nummer. Het nummer is niet bereikbaar vanuit het buitenland. Hiervoor heeft iedere gemeente een apart nummer.

Als iemand het oude nummer belt, krijgt hij een bandje te horen en wordt doorgeschakeld naar 14 043. Het systeem herkent verschillende uitspraken van de gemeentenamen; ook dialect. Als het systeem de gemeentenaam niet herkent, krijgt de beller een medewerker aan de lijn van de gemeente Maastricht die vraagt welke gemeente de beller wil spreken.

Foto gemeente Valkenbnurg aan de Geul © 2010

← Vorig bericht

'Hurks' wil niet naar "M & N" komen.

Ready 2 neemt revanche.

Volgend bericht →