Nieuw voorstel voor bloemenproject centrum

Voorpagina » Toerisme » Nieuw voorstel voor bloemenproject centrum

De wethouders Claudia Bisschops (CDA) en Carlo Vankan (AB) stellen een nieuw collegevoorstel op om het bloemenproject voor het centrum te kunnen voortzetten. Dat bleek tijdens de commissievergadering van woensdag 23 januari. Na een spreekbeurt van ondernemersvertegenwoordiger Marc Diederen en suggesties van alle politieke fracties, pleegden de beide wethouders tijdens een kwartier schorsing overleg met Marc Diederen. Na de schorsing was er witte rook.
Nieuw voorstel
Voor het jaar 2019 stelt het college van B&W € 12.500,- beschikbaar om een professioneel hoveniersbedrijf water aan de bloemen te geven. De gemeente verzorgt de bloemperken, de bloembakken worden door de hovenier verzorgd onder verantwoordelijkheid van de ondernemers. Bij grote droogte zoals afgelopen zomer wil de gemeente meewerken in samenwerking met de hovenier om water uit de Geul te onttrekken. Dat is verboden, maar de gemeente kan via de provincie dit regelen.
De nieuwe oplossing die gekozen is, geldt voor één jaar.
Vanaf 2020 kan het bloemenproject ondergebracht worden in de B.I.Z., die in oprichting is.
Wat is een BIZ?
Een BIZ is een afgebakend gebied op een bedrijventerrein of in een winkelgebied. Met elkaar investeert u in een aantrekkelijke en veilige bedrijfsomgeving. De Wet op de bedrijveninvesteringszones, ook wel de BIZ-wet genoemd, regelt hoe de ondernemers een BIZ moeten oprichten. De BIZ-wet bepaalt bijvoorbeeld de looptijd, de hoogte van de bijdrage en aan welke eisen de oprichting moet voldoen.
Bron: ondernemersplein.nl
Arbeidsparticipatie
Bedrijven met werknemers die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben, zouden voor dit bloemenproject een hulp kunnen zijn voor de hovenier. De gemeente wil dit gaan onderzoeken. Diverse politieke partijen hadden voor deze optie gevraagd.
Aanleiding
De buitendienst van de gemeente heeft tijdens de afgelopen zomer veel meer uren gedraaid dan eerder was afgesproken door de bloemen water te geven. Dat deed het college besluiten de meerkosten aan de gemeenteraad voor te leggen.
Tijdens de eerstvolgende raadsvergadering op 11 februari zal het nieuwe voorstel op de agenda geplaatst worden.
KLIK HIER voor de inhoud van de spreekbeurt van Marc Diederen namens de ondernemers.
Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

Zakenman Jaap van Rennes overleden

S.E.C. Dames 1 tijdelijk koploper

Volgend bericht →