Nieuwbouw bij de Fluweelengrot

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Nieuwbouw bij de Fluweelengrot

In mergel of niet ?De Stichting Kasteelruine wil het gidsengebouw bij de ingang van de Fluweelengrot afbreken en herbouwen. “De staat van het pand is heel slecht” zegt Elize Schelle van directeur van de Kasteelstichting. “Nieuwbouw staat al jaren op ons verlanglijstje”.
Het gemeentebestuur ziet de noodzaak in van afbraak en herbouw. Men heeft het stichtingsbestuur laten weten “niet akkoord te gaan met een andere bouwsteen dan mergel”.
De Kasteelstichting, waaronder de Fluweelengrot valt, is niet blij met deze verplichting. Het gebruik van mergel zal een extra kostenpost van zo’n € 30.000,= zijn. In een schriftelijke reactie laat de stichting weten nadelen te zien als mergel gebruikt dient te worden.
Jef Kleijnen wuift de bezwaren weg. “Onder de huidige stuuklaag zitten mergelblokken. De stichting kan een subsidie aanvragen bij het Mergelfonds”, zegt Kleijnen.
Bij navraag blijkt het te gaan om een maximale bijdrage van € 2300,=. Een schijntje ten opzichte van de € 30.000 extra kosten. “We gaan overleggen met het gemeentebestuur” zegt Schelle tegen Tv Valkenburg. “Wanneer het overleg plaatsvindt is onbekend. Wij willen in januari beginnen met de afbraak van het bouwvallige pand”.
Het nieuwe pand zal groter uitvallen dan het huidige.

← Vorig bericht

De Gemeentegrot werd commercieel bekeken

Verslag van 25 oktober

Volgend bericht →