Nieuw Samenwerkend Kindcentrum waarschijnlijk aan de Langen Akker

Voorpagina » Nieuws » Nieuw Samenwerkend Kindcentrum waarschijnlijk aan de Langen Akker

Na enkele maanden van onderzoek door CB5 uit Maastricht/Oosterhout ligt nu een ‘variantenstudie’ voor waaruit de gemeenteraad binnenkort een keuze moet maken waar het Samenwerkend Kindcentrum Berg moet verrijzen. Er zijn drie varianten uit de bus gekomen, voorgesteld wordt om variant 2 te kiezen. Dat betekent dat het nieuwe Samenwerkend Kindcentrum Berg waarschijnlijk aan de Langen Akker wordt gebouwd. Het S.K.C. bestaat uit de Openbare Basisschool Berg, MIK Kinderopvang en de bibliotheek.

Varianten
De drie mogelijke locaties waren:
variant 1: Het S.K.C. Berg wordt gepositioneerd aan de locatie waar momenteel het Welzijnscentrum is gehuisvest.
variant 2: Het S.K.C. Berg wordt noordelijk van het huidige gebouw gepositioneerd aan de Langen Akker.
variant 3: Het S.K.C. Berg komt grotendeels op dezelfde locatie te liggen als het huidige gebouw van de openbare basisschool Berg.

Keuze voor variant 2
Demissionair wethouder Remy Meijers schrijft in een brief aan de gemeenteraad dat uit de vergelijkingsmatrix blijkt dat variant 2 ruimtelijk en financieel gezien het beste scoort. “De positionering van het nieuwe S.K.C. Berg aan de Langen Akker resulteert erin dat de bestaande school in gebruik kan blijven tijdens de bouwwerkzaamheden,” aldus het college.
Onderwijskoepel Kom Leren heeft ook aangegeven dat haar voorkeur uitgaat naar variant 2. Doorslaggevend voor de keuze van Kom Leren zijn onder andere het uitblijven van tijdelijke huisvesting en het beperken van de verhuisbewegingen voor de school.

Start bouw
Naar verwachting kan Kom Leren in de zomer 2023 met de bouw van het nieuwe gebouw starten. De verwachting is dat dit in het najaar van 2024 opgeleverd wordt. Dat laat de gemeente weten via haar wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om de brief aan de raad te lezen
Klik hier om de variantenstudie te lezen
Lees hier en hier meer over de gebiedsvisie Berg
Onderstaande afbeeldingen tonen de drie verschillende varianten waaruit gekozen kan worden.

 

← Vorig bericht

€ 400 als voorschot voor huishoudens op energiekosten

Koningsdag in Schin op Geul

Volgend bericht →