Nieuwe attractie in Gemeentegrot: The Cave Experience.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Nieuwe attractie in Gemeentegrot: The Cave Experience.

Lichtspektakel op mergelwanden geprojecteerd. Start tijdens de kerstmarkt medio november 2013.Het Valkenburgse gemeentebestuur heeft een nieuwe attractie voor de Gemeentegrot aangetrokken in de vorm van een ‘Cave Experience’ van het bedrijf BV Limburg. Het zal een lichtspektakel in de Gemeentegrot worden waarbij verhalen geprojecteerd worden op de mergelwanden.

"Wij willen meer gaan doen met de Gemeentegrot, dè kunst- en cultuurtempel van Valkenburg", aldus wethouder Thijssen. Het idee is ontstaan na een bezoek aan een grot in Zuid-Frankrijk waar zo’n geluid- en lichtspektakel getoond werd. "Vanaf toen hebben we gezocht naar een solide en ervaren partner", aldus Thijssen, die blij is met BV Limburg. The Cave Experience vertelt en toont een verhaal aan het publiek dat de Gemeentegrot bezoekt.

Tijdens en na de rondleiding wordt een apart programma opgevoerd dat bestaat uit het verhaal van het Limburgse landschap en de mens in de loop der tijden. Om deze ‘experience’ te zien zal de bezoeker bovenop de huidige entreeprijs, naar verwachting, € 2,= meer gaan betalen.

"We verwachten ieder jaar uit de kosten te zijn. Deze bedragen € 275,000,=. Door de hoge vochtigheidsgraad van de grot moeten we jaarlijks de apparatuur, zijnde zo’n 15 beamers en ledlichten, vervangen, aldus directeur Marc Jetten van BV Limburg.

Naast BV Limburg zijn Houben Media Verhuur en Maurer Architecten de partners die dit project participeren. Houben levert de ‘hardware’, ca. 15 beamers en led-apparatuur, terwijl Maurer architecten de inhoud van het beeldmateriaal fabriceren. Naast beelden wordt ook geluid en eventueel spraak gepresenteerd om het hele plaatje van de experience te presenteren.

Tijdens de eerstvolgende commissievergadering E.F.T., op woensdag 12 juni a.s., zal het bedrijf een presentatie verzorgen voor alle commissie- en raadsleden. Tijdens de daaropvolgende raadsvergadering, maandag 1 juli, zal een besluit genomen worden.

The Cave Experience zal voor het publiek te zien zijn tijdens de kerstmarkt in de Gemeentegrot vanaf half november dit jaar met een apart kerstprogramma. In het seizoen 2014 wordt gestart met het reguliere programma voor de bezoekers van de gemeentegrot.

Enkele feiten over de Gemeentegrot:
Afgelopen jaar bezochten ruim 90.000 bezoekers het ondergrondse Valkenburgse gangenstel. Daarmee is deze grot de best bezochte toeristische attractie geworden.

KLIK HIER voor meer informatie over de Gemeentegrot. KLIK HIER om de lichtshow te zien van de Hoofdwacht in Maastricht.
← Vorig bericht

Artiestenmiddag op de Valkenburgse kermis.

Mei werd te kille, sombere en zeer natte maand.

Volgend bericht →