Nieuwe bomen voor de Wilhelminalaan

Voorpagina » Toerisme » Nieuwe bomen voor de Wilhelminalaan

Donderdagmiddag plantte wethouder Carlo Vankan een nieuwe boom in de Wilhelminalaan. Dat deed hij samen met de Gulpen-Wittemse wethouder Piet Franssen die vandaag op werkbezoek was in Valkenburg aan de Geul.
Daarmee gaf Vankan symbolisch het startsein voor de nieuwe bomenaanplant in de gemeente Valkenburg aan de Geul. In Valkenburg worden dit voorjaar 178 nieuwe bomen geplant. Vorig jaar moesten als gevolg van de essentaksterfte 456 essen worden gekapt. Op plekken waar essen vrijstaand of in een laanbeplanting gekapt zijn, worden 150  nieuwe bomen aangeplant. Essen die als bomen in bos of  beplanting stonden, worden niet vervangen door nieuwe aanplant. Door natuurlijke processen zullen zich op deze open plekken andere boomsoorten ontwikkelen.
Naast de bomen die gekapt zijn vanwege de essentaksterfte, worden ook bomen vervangen die vanwege ouderdom of andere aantastingen gekapt zijn. De nieuwe aanplant bestaat uit gevarieerde soorten. De kans dat als gevolg van één ziekte veel bomen gelijktijdig ziek worden, wordt daardoor veel kleiner.
Foto gemeente Valkenburg aan de Geul
 

← Vorig bericht

Saluutschoten voor trialrun

Loods in Berg 6 maanden dicht na aantreffen hennep

Volgend bericht →