Nieuwe coalitie is rond

Voorpagina » Toerisme » Nieuwe coalitie is rond

Valkenburg aan de Geul heeft een nieuwe coalitie bestaande uit Algemeen Belang, CDA en PGP. De drie partijen gingen snel na de laatste verkiezingen samen rond de tafel zitten om te bekijken of er een verbond gesloten kon worden. Dat bleek goed uit te pakken. Twee weken na het vaststellen van de uitslag kwam er witte rook.
In de daaropvolgende weken is er een coalitie-akkoord uitgewerkt. Opvallend was dat de VVD en VSP werden gevraagd om hun speerpunten kenbaar te maken aan de coalitie. Op deze manier probeert de gemeenteraad zoveel mogelijk partijen/raadsleden achter de plannen van de coalitie te krijgen. Het dualisme moet meer uit de verf komen, is de gedachte.
Het nieuw te vormen college van burgemeester en wethouders zou per onderwerp te maken kunnen krijgen met wisselende meerderheden. Dit model wordt in diverse andere gemeenten al meerdere jaren uitgevoerd. Met succes.
Komende woensdagavond vanaf 19 uur wordt het nieuwe coalitie-akkoord in de raadszaak gepresenteerd. De nieuwe wethouders worden gekozen en geïnstalleerd. Zoals u weet zijn Claudia Bisschops (CDA), Carlo Vankan (AB) en Remy Meijers (PGP) de beoogde wethouders.
Vandaag en morgen wordt in het programma TV valkenburg Vandaag Claudia Bisschops aan u voorgesteld.

← Vorig bericht

Uitslagen amateurvoetbal van donderdag 10 mei

Beleef de middeleeuwen op de Kasteelruïne en in de Fluweelengrot

Volgend bericht →