Nieuwe dirigent voor Chorale Valkenburg

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Nieuwe dirigent voor Chorale Valkenburg

Met name Paul Mestrom

Deze week ondertekenden het bestuur van Chorale Valkenburg en koordirigent Paul Mestrom de overeenkomst waarmee laatstgenoemde de nieuwe dirigent van Chorale Valkenburg is geworden. Hiermee heeft het koor opnieuw een zeer bekwame en ervaren muzikale leider aan zich weten te binden. Paul Mestrom (54) is al meer dan 30 jaar actief in de koorwereld. Hij had al een carrière als koordirigent achter zich toen hij besloot om koordirectie te gaan studeren aan het Maastrichts Conservatorium. Deze opleiding heeft hij in 2005 succesvol heeft afgesloten.

Naast zijn betrekking als hoofdvakdocent koordirectie aan de Kreato Hogeschool voor Muziek te Thorn is Paul Mestrom momenteel ook nog dirigent van twee gemengde koren in Midden-Limburg. Daarnaast heeft hij kinder-, jeugd-, vrouwen- en mannenkoren gedirigeerd. Ook was hij medeoprichter van het Limburgs Projectkoor. Daarmee nam hij deel aan diverse festivals en concertreizen o.a. naar Tsjechië, de USA en Ierland.

Paul Mestrom past uitstekend in het profiel dat Chorale Valkenburg voor haar nieuwe dirigent heeft opgesteld. Hij heeft de juiste opleiding en kan uitstekend overweg met het gevarieerde repertoire van Chorale, dat zich vooral richt op opera, musical en kerkelijke muziek.

Het bestuur van Chorale Valkenburg ziet met deze dirigent de toekomst, met in 2010 haar 50-jarig jubileum, met veel vertrouwen tegemoet. Chorale Valkenburg zal nu snel van zich doen horen met een ledenwerfactie, speciaal gericht op het aantrekken van nieuwe mannelijke zangers.

← Vorig bericht

Nieuw vaandel en vijf jubilarissen

Gemeente gaat werk maken van verkeersoverlast

Volgend bericht →