Nieuwe dirigent voor Kurkapel Falcobergia.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Nieuwe dirigent voor Kurkapel Falcobergia.

110 jarige Kur organiseert themaconcert met Guido & Wendy.

Tijdens de gehouden algemene ledenvergadering van harmonie Kurkapel Falcobergia is Léon Simons als nieuwe dirigent van de harmonie gepresenteerd. Simons is opgegroeid met de fanfare. Na zijn studie aan het Maastrichtse Conservatorium heeft hij het bespelen van bijna alle fanfare-instrumenten zichzelf eigen gemaakt.

Twee landskampioenschappen staan reeds op zijn naam, behaald met harmonie Amicitia uit Banholt en harmonie de Bazuin uit Treebeek.

Verder heeft hij op diverse bondsconcoursen goede tot zeer goede resultaten behaald met diverse muziekkorpsen. Hij heeft ervaring met themaconcerten zoals die tegenwoordig steeds vaker voorkomen. In het kader vanhet110 jarig bestaan van de Kur wordt in november een ‘Symfonica in Blue’ georganiseerd.
Blauw is de kleur van de uniformen van de Kur-Kapel. Het is dan ook niet vreemd dat het bestuur van de 110-jarige muziekvereniging de titel ‘Symfonica in Blue’ heeft gekozen voor de muzikale happening die op 17 en 18 november in De Polfermolen in Valkenburg gaat plaatsvinden.

De titel Symfonica in Blue is ook een kwinkslag naar de symfonica-concerten van Guido Dieteren & Wendy Kokkelkoren, die samen met Holland got Talentwinnaar Martin Hurkens de hoofdrol gaan spelen tijdens het muzikale hoogtepunt van dit feestjaar. Kaarten voor deze wervelende muzikale show in de tot concertzaal omgebouwde sporthal van De Polfermolen Valkenburg zijn verkrijgbaar bij The Read Shop Valkenburg, ‘t Toebackshuys Valkenburg en via de website www.harmonie-kurkapel-falcobergia.nl

Daar is ook alle informatie te vinden over het 110-jarig bestaan van de vereniging. Kaarten kosten in de voorverkoop € 17,50 per stuk.
Cheque van Mirlitophile
Een mooi cadeau voor de jarige muziekvereniging kwamen de oud-prinsen en –ministers van carnavalsvereniging Mirlitophile 1879 aanbieden. De Valkenburgse carnavalisten hadden een cheque van maar liefst € 999,- meegenomen, waarmee ze de waardering willen uitspreken voor de manier waarop de jarige Kur-Kapel haar rol van muzikale aanjager bij tal van Valkenburgse festiviteiten vervult.

Meer info via www.harmonie-kurkapel-falcobergia.nl

← Vorig bericht

Trottoir "Hill Of Fame" krijgt luxe platen.

Jaarlijkse Dodenherdenking in Schin op Geul.

Volgend bericht →