Nieuwe gemeentelijke website met toeristische info.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » Nieuwe gemeentelijke website met toeristische info.

Vanaf woensdag 9 januari om 10.00 uur. ‘live’.Vanaf woensdag 9 januari 10 uur zal de gemeentelijke website een geheel ander uiterlijk krijgen. De bezoeker kan vanaf dat moment kiezen voor gemeentelijke informatie of voor toeristische informatie van het VVV Zuid-Limburg.

De verandering moet tevens een verbetering worden ten opzichte van de oude websites van beide instanties. De gemeente wil vooral haar diensten digitaal gaan aanbieden. De VVV Zuid-Limburg wil de toeristische informatie en boekingsmogelijkheden uitbreiden. Belangrijke aanleiding is de bundeling van eenduidige informatie over alle mogelijke toeristische info over Valkenburg aan de Geul.

Anya Niewierra: "Valkenburg is een van de belangrijkste zoekopdrachten en wij willen door bundeling van gezamenlijke krachten meer bezoekers naar deze regio halen. Daarom dienen onze leden hun site en dus de info op dit deel van de toeristische website up-to-date te houden. Dit is van essentieel belang voor iedere ondernemer".

De gemeentelijke website (adres: www.valkenburg.nl) heeft een eigentijdse ‘look’ gekregen. Veel diensten, zoals het digitale loket voor het aanvragen van diensten, lagen ten grondslag aan deze aanpassing. "Ook de zoekfunctie is verbeterd. Tevens zal er meer gebruik gemaakt worden van video’s en foto’s. Alle informatie zal overzichtelijker aangeboden worden", aldus wethouder Thijssen.

De kosten voor de website bedragen voor de gemeente Valkenburg aan de Geul € 7500,= voor de VVV zo’n € 500,=. Voor het up-to-date houden van de toeristische info draagt de VVV zorg. "Daarin zitten voor ons de meeste kosten", aldus Niewierra.

De gemeentelijke website genereerd ca. 18.000 bezoekers per maand. De losse VVV website ca. 1.3 miljoen per jaar voor geheel Zuid-Limburg. De nieuwe website is in nog geen drie maanden gerealiseerd.

← Vorig bericht

Uitzending gemist?

Kinderoctaaf met Houthemse basisschoolkinderen.

Volgend bericht →