Nieuwe herdenkingsplaquette voor verzetsmonument

Voorpagina » Toerisme » Nieuwe herdenkingsplaquette voor verzetsmonument

Op zondag 30 april a.s. vindt de onthulling plaats van de herdenkingsplaquette bij het vredes-carillon aan het provinciaal vredesmonument op de Cauberg in Valkenburg aan de Geul. Deze plaquette is op initiatief van en in samenwerking met de familie van heer J. Lokerman door de Kunst- en Cultuurraad (KCR) gerealiseerd ter nagedachtenis aan de verzetsstrijders waarna de klokken van het carillon zijn vernoemd. Sinds 1 november 1944 is deze fusilladeplaats een herdenkingsplaats voor Limburgse verzetsmensen die in de strijd tegen de bezetter zijn gesneuveld.
Het vredes-carillon, in de vorm van tien bronzen klokken, vormt  een eerbetoon dat herinnert aan de offers die door deze helden zijn gegeven. De zwaarste klok is genoemd naar de voornaamste schenker van het carillon. De negen overige klokken dragen elk de naam van een omgekomen Limburgse verzetsstrijder. Deze namen en het gedicht van Willem K. Coumans staan vermeld op de te onthullen herdenkingsplaquette.
Zondag 30 april om 15.15 uur vindt de onthulling van de herdenkingsplaquette plaats door een afgevaardigde van de KCR en de initiator van de familie Lokerman.
Foto Fons Winteraeken, TV Valkenburg

← Vorig bericht

Maart was uitzonderlijk zachte en zonnig

Tivoli weer open

Volgend bericht →