Nieuwe huisarts in Schin op Geul

Voorpagina » Toerisme » Nieuwe huisarts in Schin op Geul

Op korte termijn wordt een derde huisarts gezocht voor de huisartsenpraktijk St.Pieter die nu uitgebreid gaat worden met de overname van de praktijk van dr. Oderwald uit Schin op Geul. Dat deelde huisarts Knops woensdagavond mee tijdens de informatieavond die in ’t Geboew gehouden werd. Met circa 250 personen was de infoavond zeer druk bezocht en het gemeenschapshuis afgeladen vol. Daar presenteerden dokter Knops en dokter Seveke zich als opvolgers vann de praktijk van de onverwacht snel vertrokken dokter Oderwald.

infoavond huisarts knops

Vergroting huisartsenpraktijk
Dokter Knops deelde mee dat persoonlijke redenen hiertoe geleid hadden alsmede minder patienten met hogere praktijk kosten. Hij verontschuldigde zich voor de enigszins gebrekkige communicatie. Pas op 15 december 2019 was deze situatie bekend. Zijn praktijk wordt hiermee vergroot van ca. 2650 naar circa 4000 patienten. Er wordt nu ook gezocht naar uitbreiding met een 3e arts. Er wordt door beide artsen spreekuur gehouden in Schin op Geul en in Valkenburg. De bereikbaarheid blijft hetzelfde zoals tot nu toe. Met dezelfde telefoonnummers en websites. Spreekuur in Schin op Geul wordt voorlopig gehouden van 7.00 tot 10.00 uur.
Waarschijnlijk in januari 2022 zal de verhuizing van diverse huisartsenpraktijken plaatsvinden naar de Nieuwe Kerk aan het Walramplein maar ook dan blijft het Medisch Centrum Schin op Geul als praktijk functioneren. Dr. Knops wil zelfs met de andere huisartsen in overleg gaan om dan ook spreekuur te gaan houden in Schin op Geul.
Er kwamen natuurlijk veel vragen van de aanwezigen die naar genoegen konden worden beantwoord. De ook aanwezige fysiotherapeuten Norman en Sue Broeders konden nog mededelen dat de opening van hun praktijk die in de voormalige basisschool gehuisvest zal worden, gepland staat voor juli 2020.
Foto’s Hein Reuters, TV Valkenburg

← Vorig bericht

Programma amateurvoetbal voor zondag 2 februari

Valkenburgse vastelaovesposter gemaakt door Jan Vermeer

Volgend bericht →