Nieuwe kerk over twee jaar 'Gezondheidscentrum Valkenburg'

Voorpagina » Toerisme » Nieuwe kerk over twee jaar 'Gezondheidscentrum Valkenburg'

Afgelopen week zijn de eerste contracten getekend voor de ontwikkeling en bouw van een nieuw gezondheidscentrum in de Nieuwe Kerk. De huisartsenpraktijken ‘Valkenburg’, ‘St. Pieter’, de huisartsenpraktijk van “MC Schin op Geul” en de ontwikkelaar Vastmed Valkenburg BV hebben realisatieovereenkomsten ondertekend. “Binnenkort starten de gesprekken met de overige zorgverleners die belangstelling hebben getoond”, zegt drs. Pieter Wijnand van Vastmed BV uit Oud-Valkenburg.
Verbouwing voormalige kerkgebouw
Het kerkgebouw blijft gehandhaafd. De voormalige ‘Onze Lieve Vrouwe van Altijd Durende Bijstand’ – in de volksmond de ‘Nieuwe Kerk’ genoemd – werd gebouwd in 1960, wordt intern verbouwd. Binnen de kerk komen twee verdiepingen met in totaal ruim 3000 m2 verhuurbaar oppervlak. Volgens de ontwikkelaar en investeerder is juist in deze tijd gezondheid meer dan pillen alleen. “Sociale participatie en zingeving is net zo belangrijk voor je gezondheid en welzijn als goede voeding, voldoende beweging, goede dokters en gepassioneerde zorgverleners””, aldus Pieter Wijnand, directeur van Vastmed Valkenburg BV.
De Mariakapel zal in haar huidige vorm blijven bestaan.
De opening van het nieuwe complex staat gepland voor 1 mei 2021.
Kijk deze week in het programma TV Valkenburg Vandaag naar een gesprek met Pieter Wijnand, directeur van Vastmed Valkenburg BV.
Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

Vleugje lente in herfstmaand maart

Muziek op schoot is meer dan muziek

Volgend bericht →