Nieuwe kogelvanger voor twee schutterijen.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Houthem » Nieuwe kogelvanger voor twee schutterijen.

Ingebruikname uniek multifunctioneel terrein voor buitensporten.Zaterdag werd op het sportcomplex aan de Putweg in Houthem de nieuwe kogelvanger van de beide schutterijen St.Martinus Houthem en de Jonge Nobele Schutterye Valkenburg officieel in gebruik genomen. Dat gebeurde door van iedere schutterij een schutter één openingsschot te laten afvuren op de kogelvanger. Samen marcheren gaat de beide verenigingen goed af, maar gelijktijdig schieten? Na het aftellen vuurde de Jonge Nobele een fractie eerder dan haar zustervereniging. Daarmee was de kogelvanger ingewijd, het plezier niet minder maar ‘die bök" waren weer haantje de voorste. Waarschijnlijk ongewild.

De nieuwe schutterslocatie is een gezamenlijk initiatief van beide schutterijen om op een duurzame manier in goede samenwerking
de vanuit de overheid opgelegde kostbare verplichting van een schietmast met kogelvanger voor de schietoefeningen te kunnen realiseren.
Beide verenigingen zullen vanaf nu hun schietoefeningen wekelijks afwerken op de nieuwe schietlocatie in Houthem. De traditionele activiteiten zoals het koningsvogelschieten en andere incidentele schietactiviteiten blijven op de huidige schietlocaties.

De schietploegen van beide schutterijen kunnen nog nieuwe schutters gebruiken. Kom eens kijken op de wekelijkse schietoefening op zaterdagmiddag vanaf 17.00 uur.

Kijk vandaag naar het Tv Valkenburg Journaal op Ziggo kanaal 42 voor een video-impressie van deze dag in Houthem.
Foto’s Fons Winteraeken, Tv Valkenburg © 2013

← Vorig bericht

Licht bij opstapplaats bushalte in Oud-Valkenburg.

Harddrugs aangetroffen in woning Houthem.

Volgend bericht →