Nieuwe maximumsnelheden in A2 en N2-tunnel

Voorpagina » Toerisme » Nieuwe maximumsnelheden in A2 en N2-tunnel
Sinds de ingebruikname van de Koning Willem-Alexandertunnel geldt in zowel  de A2 als N2 tunnelbuizen een maximumsnelheid van 70 kilometer per uur. Dat is een tijdelijke maatregel – ook wel ‘snelheidsdeken’ genoemd – die is ingevoerd om automobilisten de ruimte te geven om aan de nieuwe verkeerssituatie te wennen.
Inmiddels zijn we ruim twee maanden verder en is verkeer bekend met de nieuwe rijroutes. Rijkswaterstaat heeft daarom besloten om de snelheidsdeken in de A2-tunnelbuizen én N2 tunnelbuis richting Eindhoven op te heffen. Lokaal verkeer in de N2-tunnelbuis richting Europaplein moet wel nog rekening houden met een aangepaste maximumsnelheid.
Vanaf maandag 6 maart haalt Rijkswaterstaat tijdens de avond- en nachturen de tijdelijke snelheidsborden van de weg. In de loop van volgende week geldt in beide onderste (A2) tunnelbuizen de reguliere maximumsnelheid van 100 kilometer per uur. Borden boven en langs de weg geven steeds aan welke maximum snelheid geldt. Let daarom steeds goed op en pas uw snelheid aan!
Tijdens de afbouw van het totale verkeerssysteem voor A2 Maastricht, moet verkeer niet alleen rekening houden met afsluitingen en omleidingen, maar ook met snelheidsbeperkingen en andere verkeersmaatregelen. De verkeersmaatregelen beschermen niet alleen wegenbouwers, maar ook weggebruikers. Wees steeds alert, zet uw navigatie uit en volg de aanwijzingen boven en langs de weg op!
Deze en volgende week is op TV Valkenburg geen nieuwe aflevering van VIA Maastricht te zien. Bij nieuwe ontwikkelingen omtrent de tunnel, publiceert TV Valkenburg het nieuws op haar website.
← Vorig bericht

"Optie openhouden Polfermolen: belasting verhogen?"

Nieuwe omroepstem in openbaar vervoer Limburg

Volgend bericht →