Fluweelengrot krijgt ook nooduitgang

Voorpagina » Toerisme » Fluweelengrot krijgt ook nooduitgang

De Fluweelengrot krijgt een nooduitgang. De maatregel is nodig vanwege veiligheidsmaatregelen. Het bestuur van de Stichting Kasteelruïne staat ‘in de wacht’ om met het project te starten, zegt voorzitter Frans Silverentand tegen TV Valkenburg. De werkzaamheden kunnen elk moment beginnen.
“We hebben alle gegevens aangeleverd voor de aanvraag van een bouwvergunning. Die zal niet lang op zich laten wachten. De nooduitgang moet voor aanvang van de eerstvolgende kerstmarkt klaar zijn. Dat is medio november”, aldus Silverentand.
Een eerste aanzet is te zien aan de Dwingel. Zoals u weet heeft de Gemeentegrot ook een nooduitgang. Deze werd circa 16 jaar geleden aangelegd vanuit het Romeinse deel van de grot. De uitgang ligt in de Plenkertstraat, pal naast de ingang van het Openluchttheater.
De kerstmarkt in de Fluweelengrot is enkele jaren terug door de Kasteelstichting verhuurd aan de Stichting Valkenburg Events. De markt is van 16 november tot 30 december 2018 geopend. Dit is alweer de 21ste editie van deze kerstmarkt.
De kerstmarkt in de Gemeentegrot – georganiseerd door de Pepr Company – gaat ook op vrijdag 16 november open tot en met zondag 23 december. Een week korter geopend dan de Fluweelengrot.
Foto’s Fons Winteraeken, TV Valkenburg

← Vorig bericht

Verdwijnt basalt in het centrum?

KunstwerkT met Jeroen Janssen

Volgend bericht →