Nieuwe oevermuur aan de Betsy Perklaan

Voorpagina » Toerisme » Nieuwe oevermuur aan de Betsy Perklaan

Op woensdag 19 september start Waterschap Limburg met de realisatie van een stapelmuur aan de oever van de Geul ter hoogte van de Betsy Perklaan in Valkenburg. De stapelmuur vervangt de huidige oeverbeschoeiing, die in slechte staat verkeert. Het waterschap verhoogt ook een deel van het bestaande voetpad ter plaatse om wateroverlast bij piekafvoeren van de Geul te voorkomen. De werkzaamheden zijn naar verwachting eind december afgerond.
Voor omwonenden en andere belangstellenden organiseert het waterschap samen met aannemer Ploegam die het werk uitvoert een inloopmiddag. Deze vindt plaats op donderdag 13 september van 16:00 tot 18:00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Tijdens deze inloopbijeenkomst kunnen de aanwezigen zich laten informeren over de specifieke plannen, de tijdsplanning, de uitvoering en mogelijke hinder.
Fijn en veilig wandelen
Josette Van Wersch, bestuurder van Waterschap Limburg: “Omdat we tegelijkertijd het voetpad langs dit stukje Geul ophogen, zorgen we er tevens voor dat er minder kans op wateroverlast is bij hoosbuien. Omwonenden kunnen straks dus fijn én veilig wandelen aan de mooi gerenoveerde oever”.
Foto’s Fons Winteraeken, TV Valkenburg
 

← Vorig bericht

Meerderheid raad wil openbaar toilet

Oefenwedstrijd handbal MIC 1

Volgend bericht →