Nieuwe start op een nieuwe locatie

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » Nieuwe start op een nieuwe locatie

Bij gemeenschapshuis ’t Vöske in BergDe 21ste Heuvelland wandel-4-daagse is woensdagavond geopend op een nieuwe locatie. Bij gemeenschapshuis ’t Vöske kwamen veel wandelaars en niet-wandelaars bij elkaar voor de openingsceremonie.
Vanaf het podium verwelkomde voorzitter Jo Eijkenboom iedereen niet alleen in het Nederlands, maar ook in Frans, Duits en Engels en zelfs in het Deens. Burgemeester Martin Eurlings verrichtte daarna de openingshandeling met de hulp van een snipperkanon, na eerst in een gloedvolle speech de voordelen van het Heuvelland en vooral Valkenburg voor de aanwezigen te hebben opgesomd.
Hij werd daarbij geflankeerd door de wethouders Dauven en Huntjens, die ook 4 dagen meelopen en waarbij zich wethouder Kleijnen de laatste 2 dagen pas kan aansluiten door afwezigheid vanwege vakantie.
Eurlings wees in zijn speech alle wandelaars er fijntjes op dat zij “deze vier dagen zouden wandelen in een vijf-sterren landschap met in een straal van 30 km drie academische ziekenhuizen. Een ziekenauto is heel snel bij u indien u zich zou verstappen”.
De nieuwe locatie, bij de nieuwe waterput, is een mooie locatie. Er is meer ruimte voor horeca en het oogt knusser en gezelliger.
Opmerkelijk is dat de inschrijvingen op hetzelfde peil bleven als afgelopen jaar (ca. 4000) terwijl bij andere 4 daagse wandelevenementen dit jaar een teruggang viel te noteren.
Foto’s Fons Winteraeken, Tv Valkenburg © 2008

← Vorig bericht

Dagelijks wandeljournaal op Tv Valkenburg

SP wenst een jeugdwerker aan te stellen

Volgend bericht →