Nieuwe variant in- en uitrit.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Nieuwe variant in- en uitrit.

Via de Reinaldstraat en rotonde “grasveld”.De Stichting St. Pieterstraat heeft vrijdagochtend overleg gevoerd met burgemeester Eurlings en financieel deskundige Ando van de Pol omtrent varianten voor in- en uitrit van de te bouwen parkeergarage onder het Valkenburgse centrum.
Voorzitter Servé Kengen vertelde Tv Valkenburg dat er een variant uitgewerkt zal worden die voorziet in het inrijden vanaf de Reinaldstraat, ter hoogte van de huidige bushalte. Auto’s die willen parkeren inde garage kunnen vanuit de Reinaldstraat de garage indraaien. Uitrijdende automobielen rijden via dezelfde Reinaldstraat uit.
Men zou dan niet naar links maar naar rechts moeten afbuigen, richting Oosterweg. De auto’s rijden door tot aan het huidige kruispunt met de St.Pieterstraat. Achter dit punt stelt Kengen voor om een rotonde aan te leggen. Deze zou grotendeels ophet grasveld langs de Oosterweg komen.
Vertrekkende auto’s uit de parkeergarage rijden de rotonde driekwart rond en via de Reinaldstraat verlaat men of via de Nieuweweg of via de Geneindestraat het centrum. Verkeer komende uit Schin op Geul kan via de rotonde en Reinaldstraat in de parkeergarage komen.
“Daarmee zou een stuk verkeersproblematiek in de toekomst op de drukke Henssingel, Reinaldstraat opgelost worden”, aldus Kengen.

Foto: Artist impression architectenbureau Vrencken-Hoen

← Vorig bericht

Bedelaar op brug gestolen.

Reactie op TV-item over Curfsweg en Curfsbrug.

Volgend bericht →