Nieuwjaarstoespraak burgemeester Prevoo: ‘Laten we de kloof dichten’

Voorpagina » Nieuws » Nieuwjaarstoespraak burgemeester Prevoo: ‘Laten we de kloof dichten’

Dinsdagavond vond in Tash Rooftop Bar aan de voet van de kasteelruïne de traditionele nieuwjaarsreceptie van de gemeente Valkenburg aan de Geul plaats. Honderden inwoners en ondernemers kwamen bij elkaar om de traditionele nieuwjaarswensen uit te wisselen. Voor burgemeester Daan Prevoo een bijzonder moment, want het was door corona de eerste keer sinds zijn aantreden dat hij een nieuwjaarstoespraak hield voor een volle zaal met toehoorders.

Prevoo memoreerde hoe de wereld en de samenleving in drie jaar tijd is veranderd. “Drie jaar geleden leefden we in een tijd waarin iedereen zocht naar groter, beter, meer. In een tijd waarin iedereen maar aan het vliegen was. Altijd op zoek naar groter, beter, meer. Nu, drie jaar later, zitten we in een crisis die zijn weerga niet kent. De wereld is met een schok tot stilstand gekomen.” Volgens de burgemeester heeft die stilstand vreemd genoeg ervoor gezorgd dat velen alleen maar harder zijn gaan schreeuwen en lijkt er een steeds grotere kloof tussen mensen en hun opvattingen te ontstaan. “Een kloof tussen mensen in armoede en mensen die alles nog prima kunnen betalen. Een kloof tussen mensen die in vrijheid leven en mensen die op de vlucht zijn. Een kloof tussen mensen die in eenzaamheid leven en mensen die omringd zijn met familie en vrienden. Ik zie het als een gezamenlijke opgave en opdracht om die kloof te dichten en de verschillen te overbruggen.”

De burgervader, die zich sinds oktober inwoner van Oud Valkenburg mag noemen, sprak ook zijn waardering uit over de de veerkracht van de inwoners in zijn gemeente. “Solidariteit, tolerantie en de wil om anderen te helpen heeft een kracht en energie losgemaakt die we hebben laten zien tijdens corona, de watersnoodramp en de economische onzekerheid voor ons toeristisch stadje.”

Zijn toespraak eindigde hij met een ode aan de zorgmedewerkers, de hulpdiensten, de inwoners, de ondernemers, de verenigingen en de gemeenteraad en het college.

Voor de volledige toespraak van burgemeester Daan Prevoo klikt u HIER.

 

← Vorig bericht

Gravel Series komen naar Valkenburg

Kerstactie levert recordbedrag van 16.000 euro op

Volgend bericht →