Nog één keer 'ouderwets' naar Sjluuk & Co

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Nog één keer 'ouderwets' naar Sjluuk & Co

Op zondag 3 septemberspeelt de Sjluuk & Co Kindershow haar laatste voorstelling ‘oude stijl’.
Het Openluchttheater in Valkenburg aan de Geul vormt het decor voor de voorstelling “Sjluuk & Co en Prinses Pandora” die om 14.00 uur begint.
De entree bedraagt € 5,50. Kinderen die als prins(es) of koning(in) verkleed komen maken kans op een leuke prijs.
Het is de laatste voorstelling die Sjluuk & Co geeft in de huidige opzet: een traditionele familievoorstelling met vier acteurs. Vanaf volgend theaterseizoen gaat Sjluuk & Co als duo door met progressievere theatervormen, waarbij inventief gebruik van audiovisuele middelen de traditionele vertelvorm meer en meer gaat ondersteunen.
In “Sjluuk & Co en Prinses Pandora” gaan Sjluuk, een onhandige straatjongen, en Co, een slimme wereldreiziger, naar Pandorije.
Ze gaan daar de zieke Prinses Pandora helpen. Na een lange reis komen ze in Pandorije aan. Daar ontmoeten ze behalve de prinses, ook heel veel gekke mensen.
Zo zien ze een eigenaar van een reisbureau, een vreemde koningin en een hulpje waarvan ze niet eens wisten dat ze die hadden.
Maar die lijken allemaal wel heel veel op elkaar.. Wat is hier aan de hand?
En zal de prinses ooit weer beter worden?
Sjluuk & Co Kindershow speelde in 2003 haar eerste voorstelling.
Sjluuk & Co schrijft haar eigen sprookjes en muziek. Tijdens de Slotmanifestatie van de basisscholen van Valkenburg aan de Geul en omgeving speelden ze in het Openluchttheater “Sjluuk & Co en het Kaarsenmeisje”. Vorig jaar maakte de groep voor het eerst een minitour langs verschillende openluchttheaters door heel Nederland. De huidige tour, die het gezelschap langs theaters in Limburg, Brabant, Zuid-Holland en Friesland voert, verloopt succesvol. De shows van Sjluuk & Co kenmerken zich door veel interactie met de bezoeker(tje)s.

← Vorig bericht

Brief bestuur Niks aan de Hand inzake erker Fransche Molen

Vrijwilligers gezocht voor Hospice Martinus te Mechelen

Volgend bericht →