Nog een wielerhotel erbij: nu op Leeuwterrein

Voorpagina » Toerisme » Nog een wielerhotel erbij: nu op Leeuwterrein
Het voormalige bierbrouwerijterrein De Leeuw wil volgens het voorontwerp van het bestemmingsplan het mogelijk maken dat daar een hotel gebouwd kan worden dat gezien moet worden als een wielerequivalent van een wintersporthotel. Het hotel gaat maximaal 44 kamers op een 4-sterrenniveau krijgen. Het zal een sterk wielerthema krijgen dat terug te vinden is in een zogenaamde cycle wellness.
Zoals bekend wordt aan de Steenstraat, in het voormalige Pradoegebouw, ook een wielerhotel ontwikkeld. Daar zijn op dit moment problemen met de fundering geconstateerd.
Een zogenaamde cycle wellness betreft een zone waar de gasten hun fiets op een goede manier kunnen opbergen in beveiligde fietslockers, hun fiets kunnen repareren en schoonmaken. Voor daggasten, zoals bijvoorbeeld fietsers en wandelaars die niet in het hotel verblijven is er de mogelijkheid om in deze cycle wellness te douchen en om te kleden. Overigens kunnen ook andere doelgroepen dan fietsers in het hotel verblijven.
Bij het hotel zal verder de zelfstandige horecagelegenheid “Amstel Gold Race XP” een plaats vinden. De combinatie van wielerfaciliteiten en een thematische horeca invulling maakt het een zeer geschikte plek om te verblijven tijdens een meerdaags fietsverblijf in Valkenburg.
Dit fietshotel van maximaal 44 kamers mag, met inbegrip van de horecavoorziening maximaal een bruto vloeroppervlakte hebben van 350 m2.
Het valt op dat het nieuwe hotel op het Leeuwbierterrein blijkbaar te exploiteren valt met 44 kamers. Dat is bij Croix de Bourgogne met de dependances Theodoor en Louis niet het geval. Daar zou het gaan over 85 kamers.
Afbeelding Wyckerveste
← Vorig bericht

Exploitant creëerde huurachterstand in de Geulpoort

TV Gids vanaf 18 december

Volgend bericht →