Nog steeds geen koopovereenkomst getekend

Voorpagina » Toerisme » Nog steeds geen koopovereenkomst getekend

Er is nog steeds geen koopovereenkomst getekend voor de verkoop van het voormalige Pradoegebouw aan de Valkenburgse Steenstraat. 3W New Development uit Maastricht en Vivere makelaars werken hard aan het concreet maken van de ontwikkelplannen voor het designhotel met het thema ‘wielrennen’. Constructeurs en aannemers zijn momenteel de verbouwing tot in detail in kaart aan het brengen, antwoordt de gemeente op vragen van TV Valkenburg.
InterAlter uit Valkenburg en architectenbureau Satijn+ uit Born transformeren het oude kloostergebouw tot een geheel nieuw hotel in een historisch jasje. Veel van het oorspronkelijke interieur is helaas verloren gegaan of onomkeerbaar beschadigd, laat InterAlter via en blog op internet weten. “Toch worden wij blij van wat er nog wel is: fantastische raampartijen in glas en lood, neo-gotische detailleringen in de kolommen en tegelpatronen, een overijverige timmerman (hij zelf is helaas overleden) die in 1883 het hele gebouw heeft voorzien van ambachtelijk paneelwerk. En als kers een authentiek trappenhuis dat zelfs nu nog een raadsel blijft voor de beste constructeurs”.
Het college heeft besloten de intentieovereenkomst met koop- en gebruiksoptie van het Pradoegebouw te verlengen tot en met 31 juli 2018.
Foto’s InterAlter

← Vorig bericht

Zaterdag kwamen alleen Dames 1 en Heren 1 in actie

Regiezitting voor diefstal/heling auto's

Volgend bericht →