Nomi In de Braekt met Oranje U18 naar WK handbal in Skopje

Voorpagina » Nieuws » Nomi In de Braekt met Oranje U18 naar WK handbal in Skopje

Handbalinternational Nomi In de Braekt uit Berg en Terblijt maakt deel uit van de zestienkoppige selectie voor het Wk handbal U18 dat vanaf 30 juli in Skopje wordt afgewerkt. Een puike prestatie, want op 12 augustus 2021 liep de speelster van Geonius V&L uit Geleen tijdens een interland tegen Oekraïne een zware kruisbandblessure op, waarna in september een operatie volgde.

“Dat ik er nu alweer bij ben, is voor mij echt een cadeau. Ik hoopte het natuurlijk, maar eerlijk gezegd verwachtte ik niet dat het zou lukken,” aldus  In de Braekt. Overigens is ze de derde handbalster uit de gemeente Valkenburg aan de Geul die met Oranje deelneemt aan een WK .

De eerste was IASON-speelster Diana Lemmens. Zij speelde in 1979 met Jong Oranje op het WK in voormalig Joegoslavië. De ploeg werd gecoacht door Ton Velraeds uit Mechelen. Lemmens zou ook in 1981 actief zijn bij het WK in Canada. De tweede was Ine Erens, die eveneens bij IASON haar sporen verdiende. Zij maakte in 1981 deel uit van Oranje tijdens het WK voor B-landen.

Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

Afronding bebouwing terrein Villa Nova komt in zicht 

Programma’s vanaf 24 juli

Volgend bericht →