Nominatie Touretappe voor Valkenburg aan de Geul

Voorpagina » Nieuws » Nominatie Touretappe voor Valkenburg aan de Geul

Donderdag 6 mei werd in Rotterdam een bidboek aangeboden om een Tour de France ‘Grand Depart’ te organiseren in Rotterdam/Den Haag in 2024 of 2025.
In het bidbook worden drie wedstrijddagen voorgesteld: een proloog door het hart van Rotterdam, een rit van Rotterdam naar Den Haag en een etappe van Rotterdam naar Valkenburg aan de Geul.

23 miljoen
De begroting voor deze ambitieuze plannen bedraagt 23 miljoen euro. Voor Valkenburg is een aankomst voor de heren- en dameskoers voorzien in de plannen. Er ligt echter een geduchte concurrent op de loer. Het Italiaanse Bologna en Florence hebben eerder een bidboek aangeboden voor de Tourstart in 2024.

Valkenburg aan de Geul
Bij de presentatie in Rotterdam afgelopen donderdag waren voor Valkenburg aan de Geul John Wauben, manager evenementen van de gemeente, en Bennie Ceulen aanwezig.
Vorig jaar augustus publiceerde TV Valkenburg de nominatie die toen nog geheim was. Nog geen twee geleden bezocht directeur Yann Le Moenner van de A.S.O. om de kandidatuur nogmaals aan te halen. Vanwege corona werd de presentatie in kleine kring gehouden. De laatste keer dat de Tour de France zuid-Limburg bezocht, was in 2006.

← Vorig bericht

Gun kansarme gezinnen een mooie dag in Limburg

Controle op fietsgedrag in zuid-Limburg

Volgend bericht →