Noodkreet verenigingen: houdt theaterzaal Polfermolen open

Voorpagina » Nieuws » Noodkreet verenigingen: houdt theaterzaal Polfermolen open

Valkenburgse centrumverenigingen vrezen het slachtoffer te worden als de theaterzaal van de Polfermolen per 1 januari a.s. gesloten wordt. Het blijkt dat extra veel verenigingen de theaterzaal gebruiken omdat men elders de zaaltjes van horecabedrijven niet kan gebruiken vanwege de coronamaatregelen. In de ruime theaterzaal is voldoende ruimte voorhanden. Dat blijkt uit een brief die de K.C.R., de Kurkapel Falcobergia en mannenkoor Geulklank gestuurd hebben aan alle raadsleden om het college van B&W te dwingen het sluitingsbesluit van de Polfermolen te heroverwegen.

Theaterzaal

Impact op verenigingen
Volgens de brief is de theaterzaal nu zes avonden in de week in gebruik. “Het overgaan tot een besluit tot sluiting van de theaterzaal zonder zicht op een concreet alternatief zal dan ook impact hebben op al deze verenigingen. De toekomst en het voortbestaan van de verenigingen raakt door dit besluit in het ongewisse en alleen maar fragieler”, aldus een passage uit de brief die woensdagavond in de gemeenteraad wordt behandeld.

Visie ontwikkelen
De KCR vraagt om geen voorbarig en overhaast besluit te nemen om nu over te gaan tot sluiting van de theaterzaal. Ze vraagt de wethouder om voor de komende 10 jaar een visie en plan te ontwikkelen waar de centrumverenigingen onderdak kunnen vinden. Een idee nadat ruim 20 maanden zoeken naar vervangende repetitieruimte door de centrumverenigingen, op niets is uitgelopen.

Geen structureel alternatief
Begin september jl. werd een laatste keer samen met wethouder Meijers overlegd. K.C.R. en Meijers concludeerden die dag, alle inspanningen ten spijt, dat er geen structureel alternatief beschikbaar is waar na 1 januari 2021 de repetitieavonden kunnen worden voortgezet, aldus de conclusie van de brief.

← Vorig bericht

Ronald McDonald Kindervallei zoekt nieuwe vrijwilligers

Geen treinen van, naar en via Heerlen op zaterdag 19 en zondag 20 september

Volgend bericht →