Noodoproep: meer speelvelden voor Sjinborn

Voorpagina » Toerisme » Noodoproep: meer speelvelden voor Sjinborn

De laatste tijd melden zich in verhouding veel jongens aan bij Hockeyclub Sjinborn waar momenteel meer dan 400 spelende leden ingeschreven staan. Echter, Sjinborn beschikt over maar 1 hockeyveld. “Dit staat in schril contrast met hockeyclubs bij ons in de omgeving. In Maastricht, Nuth, Meerssen en Cadier & Keer is er per 200 à 300 spelende leden 1 hockeyveld gerealiseerd”, aldus Foppe Jacobi van Sjinborn.
“In vergelijking met de voetbalverenigingen binnen onze gemeente Valkenburg aan de Geul is ook een opmerkelijk verschil te zien. Zo heeft voetbalvereniging Walram, met ook meer dan 400 leden, 3 speelvelden waarvan nu 1 veld met modern kunstgras”.
Naast de hoeveelheid speelvelden is ook de kwaliteit van het veld zeer belangrijk. Het enige hockeyveld van Sjinborn bestaat nog uit het ouderwetse met zand ingestrooide kunstgrasveld. “De meeste hockeyverenigingen bij ons in de omgeving beschikken over het nieuwe en betere waterveld”, zegt Jacobi. Om de hockey ontwikkelingen in Valkenburg aan de Geul bij te houden zal ook Sjinborn een waterveld moeten gaan aanleggen. Geen waterveld bij Sjinborn betekent uiteindelijk dat de betere spelers ons zullen verlaten om wel op de betere velden te kunnen spelen. Ook zullen kinderen (lees: de ouders) om die reden steeds vaker voor Maastricht, Nuth, Meerssen of Cadier & Keer kiezen.
“Als er niet snel iets verandert, dan zal Sjinborn een ledenstop moeten gaan invoeren. Maar wellicht zal dat niet meer nodig zijn, immers de leden zullen zelf weggaan naar een betere accommodatie. Een accommodatie buiten onze gemeente Valkenburg aan de Geul”.

← Vorig bericht

Nieuwe serie orgelconcerten vanuit Houthem

Tropische temperaturen voor Valkenburg aan de Geul

Volgend bericht →