Nooduitgang geopend voor hulpbehoevenden.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Nooduitgang geopend voor hulpbehoevenden.

Voor 237 gasten van de 9000 die zaterdag de Gemeentegrot bezochten.De nooduitgang van de Gemeentegrot is zaterdagmiddag even geopend geweest voor welgeteld 237 mensen die, mede vanwege de drukte, lichamelijk niet meer terug konden lopen naar de uitgang op het Grotpleintje. Dat zei Paul Vroemen van de organisatie van de Kerstmarkt.

"237 bezoekers hebben aan de hulpdienst in de grot aangegeven dat ze niet meer verder konden lopen. Door het hoogteverschil hadden enkele gasten benauwdheidsklachten of waren te vermoeid om terug te lopen. In overleg met de gemeente, eigenaar, mogen wij bij wijze van uitzondering de nooduitgang gebruiken".

Vroemen verzekert dat het niet gebruikelijk wordt dat de nooduitgang als extra uitgang gebruikt zal gaan worden.
Zaterdagmiddag was het erg druk in de kerstgrotten op het Grendelplein. Er stonden wachtrijen voor beide kassa’s en de wachttijd om de grotten te kunnen bezoeken kon oplopen tot anderhalf uur.

Horeca-exploitanten op het Grendelplein hadden ‘lucht’ gekregen van het openstellen van de nooduitgang en twitterden. Ze waren des duivels. Zij zagen het spook van omzetderving al opdoemen. "Het openstellen is zaterdag uit nood gebeurd om mensen te helpen", verzekert Paul Vroemen.
Foto’s Fons Winteraeken, Tv Valkenburg © 2012

← Vorig bericht

Kerstparade groot succes.

Lindenlaan-Zuid en Poststraat verliezen hun bomen.

Volgend bericht →