Nordic walk voor Demi Pieters

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » Nordic walk voor Demi Pieters

Edmond Ackermans loopt voor Demi PietersVrijdag 8 september 2006 om 20.00 uur zal oud-inwoner van Berg en Terblijt, Edmond Ackermans, vanaf café-zaal Budé in Berg en Terblijt, al nordic walkend beginnen aan een tocht van liefst 100 kilometer door het Zuid-Limburgse Heuvelland.
Deze sponsortocht onderneemt hij t.b.v. de stichting “Help Demi”, een stichting die geld inzamelt om de 9-jarige Demi Pieters uit Valkenburg, die lijdt aan een ernstige oogziekte, een (groot) aantal behandelingen te laten ondergaan bij een arts op Cuba.
Demi is in 2005 geopereerd en moet 2-maal per jaar terug naar Cuba voor controle en verdere behandeling.
Omdat deze kosten niet vergoed worden door het Nederlandse zorgstelsel is door een aantal collega´s van Jos Pieters, de vader van Demi, de stichting `Help Demi` opgericht.
Edmond Ackermans, eveneens een collega van Jos, is sinds februari 2006 in de ban van het nordic walken en is thans zover dat hij de verplichting die hij op zich genomen heeft om 100 kilometer al nordic walkend af te leggen op 8 en 9 september gaat waarmaken.
Voor dit doel is hij eerst 25 kilo afgevallen en heeft hij zich de laatste maanden dagelijks al nordic walkend naar zijn werk begeven bij het arrondissementsparket te Maastricht.
Ieder weekend trok hij er dan nog op uit voor trainingstochten van 50 tot 90 kilometer.
Bij de “recovertochten” van 10 tot 15 kilometer liep zijn lief Marcia graag met hem mee.
Zijn wandeltocht waarin hij door vrienden en bekenden op de fiets of per auto wordt bijgestaan voert hem van Berg via Terblijt, Bemelen, Heer-Maastricht, Keerderberg, Cadier en Keer, Margraten, Reijmerstok, Euverem, Gulpen, Wittem, Partij, Mechelen, Epen, over de Camerig naar Vaals en zijn Vaalserberg en via het Drielandenpunt terug naar Vaals, Wahlwiller, Baneheide, Eys, Wittem, Wylre, Valkenburg, Houthem, Meerssen en Amby via de Kuitenbergweg terug naar Berg waar Edmond en zijn metgezellen bij de Schone Poel zullen worden opgewacht door de levende reproductie van Rembrandt´s Nachtwacht, het unieke “Nachtwachtgilde” dat hem op zijn laatste kilometers naar de “landingsplaats” bij café-zaal Budé muzikaal zal begeleiden.
De verwachting is dat het hele gezelschap rond 16.00 uur op zaterdag 9 september weer zijn opwachting zal maken in café-zaal Budé. Belangstellenden zijn van harte welkom. Het orkest “Balans” zal belangeloos – in afwachting van de “landing” – het gebeuren muzikaal opluisteren.
Edmond hoopt dat velen – door storting van een bedrag op bankrekeningnr. 15.28.34.958 t.n.v. stichting “Help Demi”, onder vermelding van “Edmond’s 100” – zijn wandeling zullen sponsoren.
Op de websites: ‘www.helpdemi.nl” en “www.ackstacia.be” is meer informatie te verkrijgen over de oogziekte van Demi, de wandeling en een gedetailleerde routebeschrijving.

← Vorig bericht

S.V.D. middag in teken overleden bestuurslid Fons Vijghen

Vervroegde competitiestart voor TTV Falco

Volgend bericht →