Notaris bemonstert basaltstenen.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Notaris bemonstert basaltstenen.

Unieke aanbestedingsprocedure uitgedacht.De gemeente Valkenburg aan de Geul heeft een unieke aanbestedingsprocedure in gang gezet bij de aankoop van de basalt voor de straten in het centrum. Hoofd gemeentewerken Bernhard Katerberg heeft deze unieke bemonstering uitgedacht.
“Om een juridisch waterdichte procedure te krijgen schakelt men een notaris in, die het te leveren materiaal bemonstert. Zodoende zijn we verzekerd van een constante kwaliteit”, aldus Katerberg. De procedure bij de notaris draait om een drietal zaken: anonimiteit van de aanbesteder, administratieve voorschriften en de prijs.
Zoals bekend wordt de basalt gewonnen in Tibet. De gewonnen basalt is terplekke goedkoop. “De transportkosten maken het duur”, zegt Katerberg. De basalttegels worden dit jaar in de Wilhelminalaan gelegd.
“Nog vóór de bouwvakvakantie wordt gestart met de Wilhelminalaan renovatie. De nutsbedrijven starten met de bekabelingwerkzaamheden”, zegt Katerberg. Katerberg waarschuwt. Als de Wilhelminalaan volledig betegeld is met basaltstenen, wordt de straat de komende 10 jaar niet opengebroken. “We hebben alle nuts- en aanverwante bedrijven aangeschreven dat men nu moet handelen”.
Eind 2009 is de Wilhelminalaan klaar.
Foto Fons Winteraeken, Tv Valkenburg © 2009

← Vorig bericht

Nieuwe aanbevelingen voor Limburgse schutterijen.

Zondag Memorial Day in Margraten.

Volgend bericht →