November en december favoriete inbraakmaanden

Voorpagina » Toerisme » November en december favoriete inbraakmaanden

De helft van de inbraken deden zich voor in de maanden november en december bij hoekwoningen en vrijstaande woningen. De ‘populairste wijken’ zijn Berg, Geulhem en het centrum van Valkenburg. Dat blijkt uit cijfers van de politie van afgelopen jaar. Wat betreft de diefstal/inbraakcijfers uit garages en boxen is het niveau van het jaar 2017 behaald. Alle meldingen van inbraak kwamen uit de kern Valkenburg-centrum. Eén melding kwam van buiten het centrum.
Openbare weg
Het zwaartepunt van diefstallen van motorvoertuigen is op zaterdag en zondag. In 2018 zijn in totaal 38 personenauto’s, 12 motoren en 4 bedrijfsauto’s gestolen. De meeste voertuigen werden gestolen op parkeerplaatsen of langs de openbare weg die niet bewaakt zijn door middel van camera’s.
Diefstal van brom- en fietsen
Volgens de cijfers van de politie bleken in 2018 11 bromfietsen en 34 fietsen gestolen.
Sinds lange tijd voert de maand april – waarin de Amstel Goldrace georganiseerd wordt – niet meer de boventoon. In 2018 werden slechts 7 fietsen gestolen. “Het succes is voor een groot gedeelte toe te schrijven aan de preventieve campagne met samenwerking tussen gemeente, Amstel Goldrace, V.V.V. en de politie. De campagne werkt”, aldus mevrouw Stassen van het team Veiligheid en Handhaving.
Uitgaan in centrum
Er zijn tevens cijfers uit 2018 gegenereerd wat betreft overlast door drugs en alcohol. 23 meldingen hebben betrekking op het centrum. “De meeste meldingen zijn drankgerelateerd en spelen zich af op donderdag en vrijdag. Merendeel van de meldingen spelen zich af op de openbare weg”, concludeert de politie.

← Vorig bericht

Tjaart Imbos – PvdA/PGP – overleden

Koningsvogelschieten in Strucht

Volgend bericht →