Nuijtens waarnemend burgemeester in Margraten?

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » Nuijtens waarnemend burgemeester in Margraten?

Deze week gesprek tussen raadsleden gemeenten Valkenburg, Vaals en Gulpen-Wittem.Het team van Roadskalle had deze keer ervoor gekozen om aan raadsleden Harry Cobben (IBGV), Nicole Ubachs-Dauss (AB) en Wim Westerhof (VVD) een openingsvraag te stellen over landelijke (PVV) en wereldpolitiek (Obama).
De vraag over samenwerking van kleinere gemeenten werd door AB met een “must” beantwoord. IBGV wilde hierover een enquete houden en de VVD onthulde dat burgemeesters van Gulpen, Vaals en Valkenburg al een gesprek hadden gehad. Komende week zullen de raadsleden van deze gemeenten elkaar ontmoeten voor een vervolggesprek hierop. Dit in de trant van SETA (Samen en toch apart).
Harry Cobben deelde daarop mee dat de fusie tussen Margraten en Eysden nog lang niet zeker is. “Wie wordt hier eigenlijk interim-burgemeester?” was de volgende vraag. Harrie Cobben opteerde voor Nuytens, terwijl de beide anderen Eurlings meer zagen zitten.
De kredietcrisis en de verkoop van Essent leidden niet tot schokkende uitspraken. Misschien heffen de miljoenen van de een het probleem van het ander wel op.
De sluiting van supermarkt Meertens in Schin op Geul bleef steken in “eigen schuld dikke bult” (IBGV) tot vrij ondernemerschap (VVD). De vraag of de ondernemer zelf bewust op deze keuze aangestuurd had, werd niet gesteld. Op de vraag ”wel subsidie aan een gemeenschapshuis en niet aan een basale voorziening in een vergrijzende kern”, bleven de politici (misschien wijselijk) een direkt antwoord schuldig.

← Vorig bericht

S.E.C. heren winnen zinderende topper

Iason B1 voert de ranglijst aan

Volgend bericht →