OBS Berg wint schoolzwemkampioenschappen.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » OBS Berg wint schoolzwemkampioenschappen.

B.S. H. Hart uit Sibbe werd met 2580 punten derde.Woensdag 21 november werd het SchoolZwemKampioenschap (SZK) gehouden in het zwembad van de Polfermolen. ZC Valkenburg nodigde alle basisscholen uit Valkenburg en omgeving uit om deel te nemen.
Vier basisscholen uit Valkenburg verschenen aan de start: OBS Berg en Terblijt, St. Joseph Broekhem, BS de Plenkert Valkenburg en BS H. Hart Sibbe. Verder hadden BS de Triangel Ulestraten, OBS de Bundeling Bunde en BS de Gansbeek Meerssen zich aangemeld.

De basisschoolleerlingen konden zich meten op de onderdelen 4 x 25 schoolslag, 4 x 25 rugslag en 4 x 25 vrije slag voor jongens en voor meisjes van de groepen 3-4, 5-6 en 7-8. Achttien programmaonderdelen in totaal. Dit jaar was er ook een door de gemeente Valkenburg aan de Geul beschikbaar gestelde wisselbeker voor de snelste van alle leerkrachten/begeleiders van de deelnemende scholen.

Bijna 200 basisschoolleerlingen stonden om 16.00 uur te popelen om het zwembad in te mogen. Iedereen enthousiast en vol spanning. In een vlot tempo kwamen alle programmanummers aan bod. Elke race klonken aanmoedigingen en gejuich voor alle deelnemers.
Voor de snelste teams van elk programmanummer waren er medailles. Deze werden na afloop uitgereikt door wethouder Charles van Melsen. Van bijna elke school was er wel een team dat met goud, zilver of brons naar huis toe ging. De wisselbeker voor de snelste leerkracht/begeleider ging naar Ralph Hendriks van O.B.S. Berg en Terblijt.

De resultaten per programmanummer van het snelste team van elke school werden bij elkaar opgeteld en zo kwam OBS Berg en Terblijt op 2310 punten. Daarmee bleven zij de nummers twee -BS De Gansbeek (2548 pnt) – en drie – BS H. Hart Sibbe (2580 pnt) – ruim voor. Opnieuw had OBS Berg en Terblijt de sportieve strijd om de kampioensbeker in zijn voordeel beslecht.
Gegevens zijn aangeleverd door Antoinette Kierkels van ZC Valkenburg.

← Vorig bericht

Activiteiten van fanfare Schin op Geul.

Drie auto's in Valkenburg-Centrum gestolen.

Volgend bericht →