Oktober Mergelmaand

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Oktober Mergelmaand

Met veel activiteiten in “mergelstad” Valkenburg a.d. GeulGedurende Oktober Mergelmaand 2008 organiseert Mergel.nU speciale activiteiten, waaronder twee bijzondere rondleidingen. De Vereniging Mergel.nU is aanspreekpunt ‘op het gebied van mergel en vuursteen’ en alles wat daaraan gerelateerd is. Mergel.nU heeft een organisatiestructuur waar deskundigheid ‘in te huren’ is voor scholen, inwoners en gasten. Deze deskundigheid bestaat uit vrijwilligers en professionals die inhoudelijk geschoold zijn.
‘Kunstrondleiding’ in de Gemeentegrot.
Van deze kunstuitingen is onlangs een fotoboek ‘OnderArts’ verschenen. Speciaal voor Oktober Mergelmaand 2008 zal mevrouw Yvonne Sintzen, die betrokken was bij het tot stand komen van dit fotoboek, deze rondleidingen verzorgen. Met haar dwalen door de gangen van de Gemeentegrot zal u versteld doen staan van de vele schilderingen en beelden die er gemaakt zijn vanaf 1870 tot nu.
‘Mergelwandeling’ langs Wanden en Panden in mergelstad Valkenburg.
Tijdens deze rondleiding krijgt u uitleg over het ontstaan, het winnen en het gebruik van mergel. De schitterende monumenten in mergel vertellen over het bouwen met mergel gedurende vele eeuwen. De route staat onder de deskundige leiding van een van de gidsen van Valkenburg Totaal en mergeldeskundigen bij uitstek.
Meer info: www.mergel.nu Bovendien organiseert Mergel.nU een workshop mergelbewerking in de Fluweelengrot. De basisscholen in de gemeente Valkenburg a/d Geul zijn hiervoor uitgenodigd. De kunstwerkjes van de leerlingen worden vanaf 19 oktober in Museum Land van Valkenburg tentoongesteld . Meer info: www.mergel.nu

← Vorig bericht

Uitslagen weekeinde 28 sept. 2008

Wie bedenkt naam voor Professor X ?

Volgend bericht →

Plaats een reactie